De trompet-Majoor Olivier Brichau

Trompet-Majoor Olivier Brichau (© Adj Kristof Moens)

Olivier Brichau werd geboren in Halle op 21 april 1973. Hij studeerde trompet aan de muziekacademie van Halle bij Louis Verreckt en behaalde de regeringsmedaille. Aan de muziekacademie van Zaventem studeerde hij cornet en bugel bij Luc Vertommen. Ondertussen werd hij principal cornet bij de Brassband Lembeek.

In 2004 behaalde hij zijn einddiploma HAFABRA directie in het deeltijdkunstonderwijs te Halle bij Luc Vertommen en volgde nadien master classes bij Jan Segers, Jan Cober en Danny Oosterman. Hij speelt sinds enkele jaren ook solo cornet in de bekende Brassband Buizingen.

Als dirigent verdiende Olivier zijn sporen bij de Harmonie van Herne, de Brassband Sint-Cecilia Steendorp en thans bij de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia Haasdonk en de Brass Friends Lembeek (sinds 2006).
Op het Provinciaal Tornooi Oost-Vlaanderen, promoveerde hij in 2012 met Brassband Steendorp naar Ereafdeling. Hij is tevens lid van de werkgroep Brassband bij Vlamo.

Sinds 2001 is Olivier Brichau als trompetter verbonden aan het Trompetterkorps van de Koninklijke muziekkapel van de Gidsen. Op 28 februari 2013 werd hij bevorderd tot Trompet-Majoor van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen.